کور رنگی چیست؟

با توجه به  حساسیت دید رنگپی از منظر طب کار، در معاینات طب کار بر اساس مواجهات و یا مشاغل پیشنهادی تست دید رنگی در معاینات دوره ای و بدو استخدام توسط متخصص طب کار و بیماری های شغلی در خواست می گردد.در ذیل توضیحاتی جهت آشنایی بیشتر با این عارضه آوره شده است.

کور رنگی به حالتی گفته میشود که دیدن رنگ ها مخصوصا قرمز و سبز یا آبی و یا ترکیبی از همه ی این رنگ ها مشکل شود.این که یک شخص به طور کامل کور رنگ باشد و هیچ رنگی را تشخیص ندهد،بسیار کم یاب و نادر است.

اختلال کور رنگی می تواند روی زندگی شما تا حدودی تاثیر گذار باشد.مثلا یادگیری و خواندن را سخت تر کند.یا این که در اشتغال شما در یک حرفه و شغل خاص ممانعت ایجاد کند.

چه عواملی باعث ایجاد کور رنگی می شود؟

دلیل اصلی اختلال کور رنگی ارثی می باشد که از بدو تولد وجود دارد. که ناشی از فقدان نوع خاصی از سلول های مخروطی حساس به نور قرمز،سبز یا آبی  می باشد.

اما همیشه دلیل کوررنگی ارثی نیست.عواملی مانند افزایش سن ،مشکلات جشمی مثل آب مروارید،آب سیاه،بیماری های شبکیه،دیابت و اثرات جانبی بعضی از داروها ممکن است باعث ایجاد کور رنگی شود.

 

نشانه های کوررنگی:

 

  1. فرد ممکن است بعضی از رنگ ها را ببیند اما بعضی دیگر را نه.مثلا قرمز و سبز را براحتی می تواند ببیند اما زرد و آبی را خیر.

  2. فرد ممکن است که فقط سایه ای از رنگ ها را تشخیص دهددر صورتی که افراد عادی هزاران رنگ را تشخیص می دهند.

  3. در موارد بسیار نادر و کمیاب فرد فقط سفید و مشکی و خاکستری می بیند.

 

درمان کوررنگی:

روش درمان کور رنگی بستگی به علت ایجاد آن دارد.مثلا کور رنگی ارثی و ژنتیکی درمان ناپذیر است. اگر کوررنگی به علت کاتاراکت یا آب مروارید ایجاد شده باشد،جراحی و خارج کردن آب مروارید باعث بازگشت دید رنگی طبیعی می شود.یا اگر کوررنگی از اثرات جانبی  داروها باشد  پس از قطع مصرف دید رنگی به حالت طبیعی برمیگردد.

admin
admin

مقالات بیشتر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.